Föreläsningar Ulla Wiklund

140528 Uppdaterat: Filmerna från föreläsningarna i Mora hittar man här.
140507 Uppdaterat: Rapport från Ulla Wiklunds kvällsföreläsningar i Dalarna 2014 hittas här.

 

 

— gamla nyheter —

Kultur Hjärta Skola bjuder Dalarnas skolpersonal på två kvällar i maj med Ulla Wiklund som föreläsare. Frida Ekholm och elever från Västra skolan i Falun berättar om sina erfarenheter kring Riksteaterns projekt Dramatik i Grundskolan.

Tid: 17.00 – 19.00
Dag och plats: 5/5 (Maserskolan, Borlänge) och 6/5 (Moraparken, Mora)

Fika och smörgås ingår. Föreläsningarna är gratis för Dalarnas skolpersonal.

Då vi tror att gensvaret från skolpersonalen kommer vara stort, och vi har begränsade platser,  så är anmälningarna bindande. En avgift på 200 kr faktureras de deltagare som inte nyttjar sin plats och avanmäler detta innan 28 april 2014. Föreläsningarna kan komma filmas för vidare spridning via t ex Internet och som deltagare godkänner man att man medverkar i detta material.

För att minimera er restid så tänker vi oss följande indelningar:

5/5 BORLÄNGE (Maserskolans aula), 17.00 – 19.00
För kommunerna: Borlänge, Falun, Säter, Hedemora, Avesta, Smedjebacken, Ludvika och Gagnef.
Länk till Maserskolan. 

6/5 MORA (Moraparken), 17.00 – 19.00
För kommunerna: Mora, Orsa, Älvdalen, Malung-Sälen, Vansbro, Leksand och Rättvik.
Länk till Moraparken. 

Gör er anmälan via denna länk senast 14 april 2014: http://www.ltdalarna.se/Wiklund

Satsningen sker i samarbete med Musikteaterprojektet, Mora kommun och Borlänge kommun.

Välkomna!

Ps. Här ligger en grafisk blänkare som nedladdningsbar .pdf: kvallsforelasningar_dalarna

Om Ulla Wiklund:

Ulla Wiklund är utvecklingskonsult med inriktning på skolutveckling, pedagogik, estetik, kultur i skolan och språkutveckling.

Tidigare var Ulla utvecklingskonsulent vid Rikskonserter och innan dess undervisningsråd på Skolverket/Myndigheten för skolutveckling. Där ansvarade hon för regeringsuppdragen om kultur och estetik i skolan, bibliotek och nationellt centrum för språk-, läs och skrivutveckling.

Ulla har också verkat som lärare och forskare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i rytmik, metodik, didaktik och pedagogik. Hon är utbildad rytmiklärare (Dalcroze) och har i tolv år undervisat i såväl musikskola som för- och grundskola.

Ulla har författat flera böcker, bland annat ”När kulturen knackar på skolans dörr”, ”Den lydiga kreativiteten – om barn, estetik och lärande” och ”Portföljen – om processutvärdering i högre musikutbildning”.

Ulla började sin konstnärliga verksamhet och musikaliska bana som barnartist och kompositör i tioårsåldern och har sedan dess turnerat, medverkat i radio/tv och varit verksam som artist och kompositör med flera utgivna skivor och visböcker.

Läs mer på:  http://www.ullawiklund.se/