Dalarnas Föreningsmässa

Logotyp. Föreningsmässan.

Logotyp. Föreningsmässan.

Den 3 oktober 2015 går Dalarnas Föreningsmässa av stapeln på Moraparken i Mora. Hela arrangemanget planeras av Dalarnas Elevkulturombud (EKO) och medlemmar från Riksteatern Dalarnas teaterföreningar.

Föreningsmässan ersätter Landstinget Dalarnas tidigare Folkrörelseforum och årets fokus är barn och ungas delaktighet. Tänkt innehåll kan vara arrangörsutbildning, få svar på föreningars behov av barn och ungas delaktighet, hur tänker studieförbunden om barn och ungas delaktighet, hur gör man för att rekrytera unga till styrelsearbete m m? Föreläsningar och workshops planeras.

Föreningar och studieförbund som får regionalt stöd från Landstinget Dalarna har redan fått inbjudan att medverka i form av utställare/eller i form av mer aktiv arrangör. Lokala föreningar i de kommuner som har infört Elevkulturombud (EKO) kan också få en separat inbjudan via sin kommun.

Föreningsmässan kommer vara en unik chans att träffa unga, deras föräldrar, kommunrepresentanter, andra föreningar och allmänhet för att både visa upp sig och knyta kontakter.

Den 28 maj formeras en arrangörsgrupp som består av Elevkulturombud (EKO) och medlemmar från Riksteatern Dalarnas teaterföreningar.

Uppdateringar:

150616: Arrangörsgruppen är bildad och vi har haft ett antal planeringsträffar. Hittills har 15 föreningar visat intresse att medverka. Så här kommer vi jobba framöver:

spindelstruktur_föreningsmässan

150810: PR-gruppen har skapat en logotyp samt håller på att skapa en hemsida framöver. Ett antal föreningar har anmält sig. Läs mer här.

150825: PR-gruppen har nu skapat en hemsida till Föreningsmässan. Dessutom har fler utställare tillkommit. Läs mer här.

150902: PR-gruppen har skickat ut ett pressutskick och på lördag träffar arrangörsgruppen föreningarna på Moraparken för ett planeringsmöte. Läs mer här.

150908: Arrangörsgruppen har haft en träff med föreningarna. Läs mer här.

150909: Affischen är klar. Bjud gärna in till det nya eventet på Facebook. Läs mer här.

Flyer Föreningsmässa

150917: Delar av arrangörsgruppen har haft ytterligare en träff på Moraparken. Läs mer här.

Delar av arrangörsgruppen. Foto: Nina Olsson

Delar av arrangörsgruppen. Foto: Nina Olsson

150922: Programmet till Föreningsmässan börjar bli klart. Läs mer här.

151001: Två artiklar om Föreningsmässan kan läsas här, och här.

151006: Lite bilder från Föreningsmässan och en P4-intervju hittar en här.

151017: En film som sammanfattar Föreningsmässan en aning hittar en här. 

Vi återkommer med mer information…