Kultur Hjärta Skola

Det drar ihop sig…

Nu börjar det verkligen dra ihop sig till Kultur Hjärta Skolas första konferens. Över 70 anmälningar har kommit in. Mycket roligt! I morgon så skickar vi in matbeställningarna…

På konferensen kommer även Rättviks kommun berätta om hur de arbetar med elevinflytande över Skapande Skola. Såhär beskriver de själva detta arbete:

”Rättviks kommun har sedan länge en skolkulturgrupp som planerar och utvärderar kommunens kulturinsatser för eleverna. Här har det funnits ett önskemål om ett ökat elevinflytande och genom Skapande Skolas intentioner om elevmedverkan påbörjade vi detta arbete.

Inom ramen för Skapande Skola och Kulturrådets krav för bidrag har vi utvecklat ett sätt att ta vara på elevernas tankar och vilja att påverka innehållet i ansökan. Under de senaste tre åren har vi hittat en form som ger resultat.”

Bilden är tagen vid elevmedverkansdagen 2012. Dagen inleddes med workshop med danspedagog Magnus Samuelsson. Fotograf: Karin Jönses Brandt.

Vi kan också meddela att konferensen kommer filmas av http://www.slashm3.se/ och tanken är att ett filmklipp blir resultatet av detta för vidare spridning via denna blogg. På så sätt kan så många som möjligt ta del av konferensen.

Vi ses den 21 november!